Біоекологічний хакатон: повернути Франківську природоцентричність

Прикарпатський університет розпочав дводенний лабораторно-польовий інтенсив для учнівської молоді Івано-Франківська. Він стартував у центрі освітніх інновацій міста. Першого дня участь у заході взяли понад 40 дітей, які навчаються у 9-10 класах, а також абітурієнти Прикарпатського національного університету.

Організаторами події стала Кафедра біології та екології ПНУ, працівники якої й розробили надцікаву інтерактивну програму хакатону. У відкритті заходу традиційно взяв участь ректор університету Ігор Цепенда. Діти мали можливість не тільки отримати теоретичні знання, але й на практичних завданнях поекспериментувати з мікроскопами та VR-технологіями.

“Перший день хакатону має більш лабораторний та камеральний характер. Ми мали за мету вийти поза межі академічності, щоб інформація для учасників була не тільки корисною, а й справді цікавою”, – розповіла Мирослава Миленька, завідувачка кафедри біології та екології ПНУ.

Головною метою заходу є популяризація та привернення уваги суспільства й дітей до екологічних проблем, які існують сьогодні по захисту біорізноманіття нашої Землі. Організатори прагнуть повернути трендовість екологічним та природничим наукам, а також заохотити дітей до пропагування екології й питань збереження довкілля.

Ректор університету з приємністю привітав учасників заходу та поспілкувався з молоддю, яка визначила, що питання екології та питання збереження довкілля є не просто цікавими для них, а й життєво необхідними.

«Важливо, щоб цікавість до проблематики збереження довкілля охопила всі вікові групи. Адже саме молода людина може заохочуючи своїх батьків, наприклад, сортувати сміття, або ж під час туристичних мандрівок звертати увагу на обов’язковість прибирання”, – пояснив Ігор Цепенда.
Другий день біоекологічного хакатону відбудеться у дендрологічному парку “Дружба” Прикарпатського національного університету, де учасники працюватимуть “в полі” та вивчатимуть біологічне різноманіття території вже на практиці.