Урочисті заходи з нагоди 20-річчя кафедри біохімії та біотехнології

15 вересня 2022 року о 15.00 год. у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (каб.617, Факультет природничих наук, 6-ий поверх, вул. Галицька 201Б) відбудуться урочистості з нагоди 20-річчя кафедри біохімії та біотехнології.

Кафедру від дня її заснування очолює провідний вчений України, Заслужений діяч науки і техніки, біохімік, доктор біологічних наук, професор, лауреат премій «Scopus Awards Ukraine» та «Web of Science Award Ukraine» Володимир ЛУЩАК.

В урочистостях візьмуть участь ректор Прикарпатського університету, професор Ігор ЦЕПЕНДА, завідувач кафедри біохімії та біотехнології, професор Володимир ЛУЩАК, керівництво деканату факультету природничих наук, викладачі та працівники кафедри, запрошені гості.

У межах програми заходу відбудеться представлення історії і здобутків кафедри та її успішних випускників, нагородження співробітників, а також привітання від гостей та іноземних партнерів.

Перед початком проведення урочистостей -14:45 – 15:00 – спілкування з ЗМІ.

Також у програмі заходів з 14:00 год. на базі кафедри біохімії та біотехнології відбудеться обстеження усіх охочих на предмет розвитку ожиріння та цукрового діабету. Обстеження можливе завдяки реалізації працівниками кафедри транскордоного проєкту “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету “– Спільна операційна програма Румунія-Україна 2014-2020– PrePOD – No 2 SOFT/4.1/56”. Обстеження включатимуть визначення маси тіла, зросту, окружності талії, артеріального тиску і пульсу; рівня глюкози капілярної крові, високочутливого С-реактивного білка (CRP+Hs-CRP), рівня окремих форм ліпідів (загального холестерину, тригліцеридів, ліпопродеїдів низької та високої щільності, індексу атерогенності).