Зустріч з випускниками Більшівцівського ліцею Більшівцівської територіальної громади у рамках проєкту «Університет для учнів»

28 квітня 2023 р. у рамках проєкту «Університет для учнів», який здійснює Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, професор кафедри всесвітньої історії Степан Борчук та викладачі кафедри історії України і методики викладання історії, зокрема завідувач кафедри, професор Ігор Райківський та доценти кафедри Андрій Королько і Людмила Дрогомирецька відвідали Більшівцівський ліцей Більшівцівської територіальної громади Івано-Франіквського району. Тут відбулася зустріч з понад 20 майбутніми абітурієнтами – школярами цього закладу загальної середньої освіти.
У своєму виступі Степан Борчук ознайомив зі структурою Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Степан Миколайович охарактеризував особливості освітніх програм спеціальності 032 Історія та археологія. Викладач зауважив, що Факультет історії, політології і міжнародних відносин віддавна реалізовує програми подвійних дипломів для своїх студентів, навчаючись за якими наші студенти отримують безкоштовно диплом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і дипломи університетів Польщі. Університет має низку стипендій для найкращих, успішних студентів, зокрема і спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які добре навчаються і хочуть віддавати свій час, енергію і знання людям.
Також Степан Борчук наголосив, що через воєнний стан в Україні умови цьогорічного вступу, зокрема, в заклади вищої освіти, дещо змінилися, підкресливши, що базою для вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин, зокрема і на спеціальність 032 Історія та археологія ОР «Бакалавр» є повна середня освіта. ЗНО цього року, як і минулого, замінили національним мультипредметним тестом (НМТ). Реєстрація на НМТ відбувається на сайті УЦОЯО, а електронний кабінет вступника реєструватиметься на сайті vstup.edbo.gov.ua. Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету.
Наприкінці зустрічі викладачі кафедри відповіли на низку запитань абітурієнтів стосовно умов вступу, навчального процесу, оплати за навчання, подальшого працевлаштування тощо.
Особлива подяка директору Більшівцівського ліцею Грибик Наталії Григорівні за сприяння у проведенні зустрічі.