Наукові досягнення спрямовуємо в економіку

Сьогодні ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда зустрівся із директором Товариства з обмеженою відповідальністю «НАУКОВО ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНДУКТОР» Богданом Кобринським, керуючим партнером НВП «Індуктор» Василем Банашкевичем та директором Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІТАЛ РАЙС» Тарасом Беганом. У розмові взяли участь перша проректорка університету Валентина Якубів та завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла ПНУ Любомир Никируй. Сторони підписали Меморандум про співпрацю.

Метою даного Меморандуму є розвиток і укріплення співпраці в галузі енергетичних, медичних, соціально-економічних та інших важливих проєктів і програм. Співпраця з реальним бізнесом виводить університет на модель, яка позитивно зарекомендувала себе у світі, де потужним університетом вважається такий, який свої наукові досягнення спрямовує в економіку.

Базовою стратегією буде поєднання новітніх науково-інноваційних технологій, їх впровадження в енергетичному, медичному та інших секторах економіки України. В свою чергу, студенти за освітньою програмою «Медична фізика» Прикарпатського університету матимуть змогу стажуватися та вивчати вплив ІЧ-випромінювання на людину, досліджувати нове медичне обладнання.