Хімічна майстерня для активної молоді

4 листопада на кафедрі хімії Прикарпатського університету в їхній “Хімічній майстерні” викладачі зібрали активну молодь, що цікавиться хімічними експериментами – ліцеїстів Фізико-технічного ліцею, вихованців Центру освітніх інновацій  та студентів-фармацевтів національного медичного університету – і їх наставників.

Радо представили гостям цікаві майстер-класи на всі смаки – з аналітичної хімії, хімії й технології харчових продуктів й косметичних засобів, чудесних перетворень зі світу рослин, знайомство з приладами експрес-аналізу повітря, та, звичайно, яскраві хімічні досліди.

Кожен з відвідувачів знайшов собі заняття до душі.

Студенти фармацевтичного факультету брали до уваги для себе нюанси приготування ароматних бомбочок для ванни. Ліцеїсти вподобали точну науку аналітику – визначали присутність і кількість вітаміну С в продукті дитячого харчування якісними реакціями і титриметричним індофенольним методом. Найменші гості – Ліцею №6 та вихованці Центру освітніх інновацій – були в захопленні від видовищних хімічних дослідів та метаморфоз квіткового екстракту під впливом хімічних речовин, присутніх в щоденному побуті.

Всіх зацікавили технологічні прийоми виготовлення штучної й натуральної ікри та способи їх розпізнавання. Прилади експрес-аналізу вмісту шкідливих речовин в повітрі та інформація про проєкт з моніторингу об’єктів довкілля, що реалізовується викладачами кафедри хімії, та полягає в залученні молоді та громадськості до підвищення екологічної безпеки життя, теж привернули увагу.