ПНУ має своє телебачення Stefanyk-FM і вітає колег з професійним Днем!

У День працівників радіо, телебачення та зв’язку на кафедрі журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника презентували студентське телебачення Stefanyk-FM. Також цього дня було презентовано аудіоверсію гімну університету, а ректор ПНУ Ігор Цепенда взяв участь у благодійному марафоні Телерадіокомпанії ВЕЖА. Тож ПНУ відтепер має власне ТБ!

Учасників заходу вітали доктор політичних наук, професор, ректор Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Ігор Цепенда; кандидат медичних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи Едуард Лапковський; доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури, декан Факультету філології Роман Голод; кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, директор Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ Володимир Федорак; кандидат філологічних наук, доцент, професор кафедри журналістики Ганна Марчук; головний редактор ОТБ «Галичина», кандидат політичних наук, доцент кафедри журналістики (за сумісництвом) Ігор Дебенко; кандидат наук з соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики Галина Пристай; кандидат політичних наук, доцент кафедри журналістики, заслужений журналіст України Ігор Бойчук; заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський та інші.

«Щиро вітаю працівників радіо, телебачення та зв’язку із святом. Радий, що ми бачимо зростання професійного рівня з відкриттям телестудії Stefanyk-FM. Переконаний в тому, що ви, як наші майбутні журналісти, будете окрасою не тільки Прикарпаття, а й України. Хочу подякувати вашим наставникам, тому що без них не вдалося б сформувати вас. Концепція вашого навчання полягає в тому, що на кафедрі є потужні теоретики та практики, а найголовніше люди, які хочуть передати вам знання», – привітав студентів та викладачів ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

За словами керівниці проєкту, доцентки Ірини Копистинської, воно запрацювало у жовтні, і студенти підготували вже 5 випусків інформаційних програм.

«Відеорепортажі, сюжети, актуальні інтерв’ю, – це те, що студенти вчаться робити практично, завдяки навчальній телестудії. Майбутні журналісти самостійно роблять готовий медійний продукт – від зйомки до монтажу цілісної програми. Переконана, що саме таке практично орієнтоване навчання допоможе їм стати успішними у професії», – каже Ірина Копистинська.

На її переконання, створення студентського телебачення стало логічним продовженням такого практичного навчання і доповнило вже існуюче студентське радіо.

Професорка кафедри журналістики Ганна Марчук також відзначає важливість студентського телебачення в освітньому процесі.

«Стратегія розвитку ПНУ як освітньо-наукового центру України, зорієнтованого на міжнародні стандарти України, отримала сьогодні новий інструмент – Студентське телебачення! Досвід університету у реалізації проєктів якраз і допоміг нашим викладачам і студентам отримати грант від Університету Східної Англії для придбання техніки для студії», – наголосила Ганна Марчук.

Кафедра журналістики висловила вдячність адміністрації і особисто ректору професору Ігорю Євгеновичу Цепенді за допомогу в технічному забезпеченні студентського телебачення та підтримку ініціатив кафедри журналістики.

Програми студентського телебачення можна дивитися на ютюб-каналі Stefanyk-FM за покликанням https://www.youtube.com/@Stefanyk-FM

Цього ж дня в університеті було презентовано аудіоверсію гімну університету. Виконує народний артист України, професор Михайло Кривень. Музичне аранжування Дениса Білієнка, слова Степана Пушика.

Також у День працівників радіо, телебачення та зв’язку ректор ПНУ Ігор Цепенда взяв участь у благодійному марафоні Телерадіокомпанії ВЕЖА. Під час прямого етеру ректор відповів на низку запитань журналістів, зокрема, щодо Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на горі Піп Іван, щодо підсумків цьогорічної вступної кампанії у ПНУ, щодо співпраці з релокованим у Франківськ на базу Прикарпатського університету Херсонським державним університетом , щодо дистанційної форми навчання для заочників та багато інших. Під час інтерв’ю ректор наголосив, що під час війни країна має чимало викликів і підкреслив важливість коректної і делікатної подачі інформації з відчуттям вразливості людей у нинішніх надскладних умовах.