В університеті представили проєкт «Європейська система захисту права на безпечне довкілля: досвід для України»

Кафедра трудового, екологічного та аграрного права представила проєкт «Європейська система захисту права на безпечне довкілля: досвід для України» 101127083 — ES PRSE EU — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH.

16 листопада в Навчально-науковому юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася презентація Проєкту ЄС Еразмус+ Жан Моне ES PRSE EU, виконавцем якого є кафедра трудового, екологічного та аграрного права.

На зустрічі були присутні студенти та науково-педагогічні працівники інституту. Команда проєкту представила його ідею та визначила головні завдання.

В цілому концепція проєкту спрямована на дослідження правового забезпечення раціонального природокористування, проблем гарантування та реалізації екологічних прав, правових аспектів відновлення довкілля в контексті євроінтеграції України й у світлі захисту права на безпечне довкілля в європейському та українському законодавстві.

Очікується, що реалізація проєкту підвищить якість знань у галузь екологічного права ЄС і України, покращить конкурентоспроможність студентів на ринку праці, слугуватиме як основа для майбутньої дослідницької діяльності, стимулюватиме створення нових напрямків досліджень, підвищить професійний рівень розвитку та сприятиме інтернаціоналізації цільової аудиторії, стимулюватиме процес розробки нового та вдосконалення чинного українського екологічного законодавства відповідно до стандартів ЄС, підвищить рівень захисту екологічних прав.