Студенти прослухали цикл лекцій зі спецкурсу «Основи сім’ї» від Адріана Буковинського

Студенти спеціальності «Соціальна робота»  14–17 листопада прослухали цикл лекцій зі спецкурсу «Основи сім’ї», які для них прочитав кандидат філософських наук, провідний український фахівець з питань сім’ї, сімейних стосунків Адріан Буковинський.

Відкриваючи захід, проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин підкреслив  важливість питань сімейного виховання для сучасної молоді, наголосив на можливостях студентів відвідувати гостьові лекції, тренінги тощо, здобувати неформальну освіту. Завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Іванна Кулик зазначила, що А. Буковинський був залучений до формування багатьох законопроєктів у галузі державної сімейної політики. Його власна методологія стала основою для фахівців, які впроваджують програми підготовки до подружнього життя.

«Запорукою міцної сім’ї є чотири речі: любов, вірність, чесність, довіра», – зазначив лектор. Міцна сім’я – це запорука успішного розвитку окремої спільноти та міцної держави зокрема. Сьогодні, коли ми переживаємо період кризи традиційного шлюбу, проблема сім’ї стає особливо актуальною в Україні. Здобувачі освіти ознайомилися з низкою питань, що стосуються: пізнання себе, основ біоетики, розуміння свого місця у суспільстві, аспектів підготовки до подружнього життя та успішного батьківства. Під час навчально-методичних занять слухачі не лише ознайомилися з теорією, а ще й отримали практичні навички.

Здобувачі освіти висловили свої позитивні враження від спецкурсу, зазначивши, що отримані знання стануть їм у нагоді як у побудові власних сімейних стосунків, так і у професійній діяльності; сприятимуть поглибленню загальних та фахових компетентностей.

Символічно, що сертифікати про завершення навчання студенти отримали 17 листопада. Принагідно вітаємо всіх здобувачів освіти з Міжнародним днем студента! Вірте в себе, впевнено крокуйте до мети! Нехай ваші студентські роки будуть наповнені хорошими подіями, спілкуванням із цікавими людьми!