Ректор поділився досвідом з лідерами трансформації університетів України

23 листопада ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда на запрошення Британської Ради в Україні провів зустріч в рамках програми «Leaders of University Transformation for Ukraine’s Reinvention» (LUTUR) / «Лідери трансформації університетів задля відродження України».

Захід, який було організовано Британською Радою в Україні в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, відбувся у виставковій залі ПНУ. У ньому взяли участь 30 осіб з шести університетів, які беруть участь у пілотному проєкті програми. Зокрема, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський та ректорка Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяна Кагановська. А також Людмила Таценко – керівник освітніх програм Британської Ради в Україні та Світлана Калашнікова координатор Програми LUTUR “Лідери трансформації університетів для відродження України».

У рамках зустрічі з ректором Ігорем Цепендою учасники другого тематичного модулю програми «Стратегії та зміни у вищій освіті», що проходить в Івано-Франківську, обговорили особливості і стратегії розвитку Прикарпатського університету, вплив ПНУ на розвиток міста, регіону та України.

Ректор розповів колегам про те, які чинники впливають на виконання місії університету у сучасних реаліях, та поділився з гостями своїм розумінням того, що для університету означає успіх.

Також учасники зустрічі цікавились досвідом Прикарпатського університету щодо формування та розвитку команди, яка гуртується навколо спільних цінностей.

Програма «Лідери трансформації університетів задля відродження України» спрямована на:

– розвиток і залучення нового покоління лідерів вищої освіти / творення лідерського резерву;

– посилення інституційної спроможності університетів України, які демонструють здатність до розвитку та змін;

– створення та зміцнення відносин між університетами Великої Британії та України.

Програма реалізується за участі провідних британських та українських експертів. Британський партер Програми – Університет Кардіффа.

У пілотному циклі Програми беруть участь команди, які представляють управлінський та академічний персонал 6 університетів України, а саме:

– Запорізький національний університет;

– Київський національний університет імені Тараса Шевченка;

– Маріупольський державний університет;

– Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»;

– Національний університет «Львівська Політехніка»;

– Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.