Випускники кафедри військової підготовки стали молодшими офіцерами 06.12.2023

Сьогодні, 6 грудня, з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України на кафедрі військової підготовки університету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулися заходи присвячені урочистому врученню погонів п’ятдесятьом випускникам кафедри військової підготовки 2023 року, яким присвоєно первинне військове звання «молодший лейтенант запасу». Серед них хлопці та дівчата, які навчалися за спеціальностями «організація морально-психологічного забезпечення», «організація перевезень та управління на автомобільному транспорті», «математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем», «експлуатація та ремонт автомобільної техніки та їх аналогів».

На урочистостях були присутні керівництво університету, представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації (Івано-Франківської обласної військової адміністрації), міської влади, місцевих органів військового управління, Національної гвардії та Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області.

«Сьогодні пишаємося тим, що багато наших студентів і студенток прийняли рішення бути офіцерами ЗСУ. Важливість такої події полягає в тому, що ми розширюємо саме бачення формування оборонних еліт. У такі важкі часи ми повинні для України створювати нову якість. Кожен громадянин повинен зрозуміти своє місце в захисті своєї країни. Що стосується офіцерів, які отримують погони, то це з одного боку професіонали воєнної справи, а з іншого цивільні. Нам вдалося поєднати ці дві ланки, що допомогло поглибити їхні звання і набратися більшого досвіду. Це допоможе їм не тільки у воєнній службі, а й в розбудові нашої України після війни», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Під час урочистостей кращі випускники кафедри військової підготовки ПНУ отримали грамоти з рук ректора університету.

«Шановні випускники військової кафедри! Хочу побажати вам мужності, відваги, розуму, оптимізму та всього, що необхідно для того, щоб ви були завжди попереду ворога. Сьогодні ви отримуєте погони у нелегкий час для держави. Кращі сини і дочки зараз перебувають на передовій. Багато з вас підуть служити у ЗСУ, тому залишайтеся вірними своїй присязі та цим погонам, які символізують відвагу та боротьбу за незалежність. Слава Україні!», – підкреслив заступник директора, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло.