Зустріч з воїном ЗСУ Артемом Гордєєвим

У Коломийському навчально-науковому інституті відбулася зустріч з бойовим медиком 1 взводу роти розвідки 102 окремої бригади територіальної оборони Артемом Гордєєвим, який також є студентом спеціальності «Початкова освіта» інституту заочної форми навчання.

На зустрічі були присутні науковці, студенти спеціальностей «Середня освіта (українська мова і література)», «Середня освіта (фізична культура)» та «Початкова освіта», вчителі та учні 10 класів Коломийського ліцею № 2.

Модерувала зустріч доцентка кафедри філології Коломийського інституту Галина Волощук, яка зазначила на початку заходу: «Ми дуже дякуємо воїнам ЗСУ, нашим захисникам за те, що ми, українці, можемо жити, навчати і навчатися на своїй рідній землі, щиро дякуємо Вам, Артеме Валерійовичу, за те, що захищаєте нас і Україну! Ми пишаємося Вами і всіма нашими воїнами!».

Під час зустрічі Артем розповів про свою активну громадянську позицію, адже від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну обрав шлях військового: «Я захищаю українських жінок, українських дітей, українську землю. Я захищаю кожну «пилинку» своєї землі, бо це моя Батьківщина, я тут народився і виріс. Кожен, хто зазіхає на нашу землю, мову, культуру вже отримав і надалі буде отримувати стійку відсіч від ЗСУ».

Присутні слухали захисника Артема, затамувавши подих, учні і студенти ставили питання. Студентка 2 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова та література)» Ангеліна Михайленко та заступник директора з виховної роботи Коломийського ліцею № 2 Галина Добрянська висловили подяку воїну за героїзм.

В кінці зустрічі присутні вирішили провести благодійний ярмарок «Дрон для ЗСУ» та зібрати кошти нашим воїнам на дрони, адже один дрон рятує одне життя під час виконання бойових завдань.

«Дронів багато не буває», – зазначив в кінці зустрічі бойовий медик Артем.

В кінці зустрічі духовний наставник молоді інституту отець Володимир Гуменюк з присутніми склали молитву за наших воїнів, а студентка 1 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова і література)» Тетяна Андрусишин подарувала присутнім пісню «Біля тополі».

Галина Волощук наголосила: «Про наших українських захисників треба писати книги та брати в них інтерв’ю, знімати кінокартини, адже їхньому героїзму і стійкості подивляє весь світ. Вони новітні герої нашої Батьківщини!».