Благодійний ярмарок «Дрон для ЗСУ»

Студенти та викладачі Коломийського навчально-наукового інституту провели благодійний ярмарок «Дрон для ЗСУ» та зібрали 41 000 гривень для придбання дронів для 102 окремої бригади територіальної оборони. Благодійні ярмарки в Коломийському інституті для допомоги захисникам започатковані з 2015 року та проводяться вже восьмий рік поспіль. Цьогоріч ціллю було зібрати 50 000 гривень на три дрони. Мету досягнуто, адже до інститутської акції долучилися мешканці села Шепарівці Коломийської ТГ і передали на дрони ще 17 000 гривень. Загальна сума – 58 000 гривень.

Директор інституту Юрій Плекан під час акції звернувся до присутніх: «Щиро дякую студентам і викладачам за допомогу нашим воїнам, ми завжди в тилу повинні пам’ятати про ціну мирного неба і допомагати захисникам при можливості. Такі благодійні акції нас об’єднують і наближають нашу перемогу».

Також з вітальним словом до студентів звернулися заступник директора Ольга Слипанюк, завідувач кафедри педагогіки і психології Оксана Поясик, завідувач кафедри філології Микола Васильчук.

Студентка 1 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова та література)» Тетяна Андрусишин подарувала присутнім пісню «Чекаю на тебе».

Модератор заходу Галина Волощук зазначила: «У ці дні ми дякуємо нашим захисникам за можливість святкувати Різдво Христове і Новий рік вдома на своїй землі. Ми розуміємо, що завдяки воїнам можемо зібратися з нашими родинами і відчути теплоту Різдвяних свят. Велика подяка студентам і викладачам за щирість донатів, знаю, що ці три дрони, на які ми зібрали кошти, допоможуть у знищенні ворогів. Першу ціль – 50 000 гривень на дрон – досягнуто. Ми в тилу зобов’язані допомагати нашим військовим на передовій. Після нічних атак по всій Україні світ укотре переконався, з ким і проти кого ми, українці, воюємо. Ми воюємо проти москалів, які не мають жодних моральних і духовних цінностей. Нашим воїнам дуже потрібна зброя, тому наша наступна ціль – зібрати 100 000 гривень на дрони для 102 бригади. Мене вразили студенти, котрі казали, що відмовляються від кави заради дрона; мене вразив моряк Валерій з Маріуполя; москалі ще на початку війни знищили його квартиру і автомобіль, зараз він проживає в Коломиї. Валерій передав 2000 гривень на дрон і сказав, що це найменше, що він може зробити для наших захисників. Разом до Перемоги!».

Кошти на дрони передали воїну 102 окремої бригади територіальної оборони Артемові Гордєєву, який висловив подяку дирекції, викладачам і студентам: «Ці дрони – наша можливість відбити атаки ворога і підсилити наші атаки. Я дуже дякую Вам за ці кошти на дрони, це до сліз, я приїду весною і всім подякую. Ми на позитиві, бо інакше не може бути. Ми повинні перемогти!».