Аспірант факультету історії, політології і міжнародних відносин обраний до робочої групи Європейської Комісії

Аспірант факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а водночас гостьовий аспірант Единбурзького університету (Великобританія) Віталій Супрун обраний до робочої групи Європейської Комісії .

У 2023 р. Європейська Комісія запланувала створення п’яти неофіційних робочих груп (до них повинні входити представники наукових та дипломатичних спільнот), які матимуть завдання розробити потенційні елементи майбутньої європейської структури для наукової дипломатії.

6 жовтня 2023 р. було оголошено конкурс на вираження інтересу до участі у цих робочих групах. Бажання взяти участь у конкурсі висловили 575 науковців та дипломатів. За результатом підведених у грудні 2023 р. Генеральним директоратом з досліджень та інновацій Європейської комісії підсумків, з числа претендентів відібрано 130 осіб.

Робоча група, до якої входить Віталій Супрун займатиметься розробкою рекомендацій щодо визначення, принципів та доданої вартості європейської наукової дипломатії.

Щиро вітаємо нашого аспіранта і бажаємо плідної роботи!