Студенти-журналісти перемогли у всеукраїнському творчому конкурсі

1 місце у Всеукраїнському студентському конкурсі на найкращий матеріал щодо туберкульозу здобув авторський колектив студентів кафедри журналістики Прикарпатського національного університету. Відеосюжет Ангеліни Лис, Христини Мартинюк, Євгенії Косторнової, Ілони Непеляк та Філіпа Самойлова «Дихай глибше: туберкульоз через об’єктив» став найкращим з-поміж 25 робіт, поданих на конкурс упродовж липня-грудня 2023 року.

Організатор конкурсу, Благодійна організація TBpeopleUkraine, нагородила команду переможців дипломами та сертифікатом на 5000 грн. Сьогодні переможці урочисто отримали відзнаки на кафедрі журналістики.

​«Щоб створити переможний сюжет, наші студенти дуже плідно попрацювали. Вони відвідали обласний центр легеневих захворювань, поспілкувалися з лікарями та лаборантами. Також взяли інтерв’ю у лікаря-психолога та волонтера, котрі працюють із людьми з туберкульозом, – каже наставниця переможців, керівниця студентського телебачення Stefanyk-TV Ірина Копистинська. – Вийшла дуже достойна робота, на високому професійному рівні. Кафедра пишається цими талановитими молодими людьми!». ​

За словами професорки кафедри журналістики Ганни Марчук, такі конкурси дають можливість студентам професійно розвиватися, досягати нових вершин. А викладачі усіляко сприяють такому фаховому зростанню. Добрим майданчиком для такого розвитку є студентське телебачення, де авторський колектив презентував свою роботу.

​Третьокурсниця Ангеліна Лис, каже, що брати участь у таких конкурсах важливо та цінно.

«Так ми набуваємо досвіду. Коли я тільки дізналась тематику, то була не дуже впевнена, що ми зможемо її добре розкрити. Однак із допомогою наших наставників ми зробили це. Вважаю, що тут навіть не стільки важлива перемога, як те, що ми змогли якісно проінформувати суспільство про туберкульоз. Ми круто попрактикувались та вдосконалили свої вміння» – ділиться враженнями майбутня журналістка.

Переможці конкурсу вирішили долучитися до технічного оснащення телестудії і передати свої сертифікати на закупівлю необхідного для її роботи обладнання.