Шекспірознавство від професора Лівінгстоуна!

Від початку весняного семестру на кафедрі англійської філології факультету іноземних мов працює доктор філософії, професор Девід Лівінгстоун з Університету Палацького в місті Оломоуц, Чехія.

Професор Лівінгстоун спеціалізується на історії британської літератури, зокрема сучасному шекспірознавстві, має значну кількість наукових публікацій в індексованих виданнях та чималий досвід роботи в рамках міжнародних програм наукового обміну в різних країнах Європи. Його докторська дисертація на тему «Subversive Characters and Techniques in Shakespeare’s History Plays» («Руйнівні персонажі та прийоми в історичних п’єсах Шекспіра») була спробою феміністичного, культурного та матеріалістичного прочитання першої «Генріади».

Нещодавно професор опублікував книгу «In Our Own Image: Fictional Representations of William Shakespeare» («За своєю подобою: про художні репрезентації Вільяма Шекспіра»), в якій розглядається розмаїття романів, п’єс, оповідань, кінострічок, телесеріалів і навіть коміксів, присвячених Шекспіру як персонажу.

На особливу увагу заслуговує унікальна методика викладання літератури, яка полягає в інтермедіальному поєднанні теоретичних аспектів літературознавства з елементами перформативного мистецтва, зокрема з грою на струнному щипковому музичному інструменті банджо.

Для студентів груп А- 41 та А-43 факультету іноземних мов професор Лівінгстоун викладає навчальну дисципліну «Британський модернізм».

Студенти групи Ам-11 ОР Магістр прослухають курс «Академічне письмо», метою якого є формування, поглиблення і засвоєння наукових теоретичних та практичних знань, що забезпечують ефективну писемну професійно-орієнтовану комунікацію англійською мовою у науковій діяльності.

Досвід роботи професора як екзаменатора міжнародних іспитів CAE та CPE беззаперечно допоможе студентам засвоїти не лише теоретичні аспекти курсу, а й застосувати фахові компетентності у практичній діяльності філолога.