Профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти ліцею №10 Івано-Франківської міської ради

22 лютого в рамках профорієнтації, викладачі Факультету історії, політології і міжнародних відносин ПНУ провели зустрічі з учнями 11-х класів ліцею № 10 Івано-Франківської міської ради. Майбутні абітурієнти отримали детальну інформацію про спеціальності та освітні програми бакалаврського рівня, представлені на Факультеті та пріоритетні можливості реалізації планів на майбутнє, які вони отримають вступивши до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Старший викладач Роман Кобильник, відповідальний за профорієнтаційну роботу на Факультеті, ознайомив учнів з особливостями вступної кампанії 2024 року, виокремивши низку можливих цьогорічних нововведень, а також охарактеризував спеціальність «Історія та археологія», наголосивши на її важливість в сучасних реаліях російсько-української війни.

Доцент Олег Єгрешій представив спеціальність «Середня освіта (Історія)», її специфіку та важливий педагогічний аспект в системі закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти та закладів передвищої освіти.

Спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» представили доцент Петро Гаврилишин і доцентка Ярина Бітківська. Вони відзначили перспективність застосування отриманих кваліфікованих знань з міжнародної політики та перфектність володінням іноземних мов.

Для абітурієнтів, які виявили бажання займатися власною підприємницькою справою, брати участь в управлінні міжнародним бізнесом і займатися міжнародними економічними відносинами, доцент Сергій Васильченко представив спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та «Управління міжнародним бізнесом».

Здобувачі освіти також отримали детальну інформацію про освітні програми «Політологія» та «Політологія. Національна безпека» Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Одинадцятикласники отримали наочну інформацію у формі буклетів та запрошення вступати на запропоновані спеціальності Університету.

Висловлюємо щиросердечну подяку за допомогу в організації зустрічей директору ліцею № 10 Івано-Франківської міської ради Куриндашу Руслану Юрійовичу, вчителям історії Дебенко Роксолані Степанівні, Кнежевіч Тетяні Анатоліївна та педагогам цього закладу загальної середньої освіти.