Профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти ліцею №20 Івано-Франківської міської ради

28 лютого викладачі ПНУ провели зустріч з учнями 10 і 11 класів Ліцею №20 Івано-Франківської міської ради щодо майбутнього здобуття вищої освіти і вибору професії. Відповідальний секретар приймальної комісії закладу вищої освіти Іван Плец розповів учням про Університет, його здобутки, наявні спеціальності та освітні програми. Детально роз’яснив специфіку вступної кампанії 2024 р., її особливості а також продемонстрував майбутнім абітурієнтам технічні можливості комунікації між вступником і Університетом.

В другій частині зустрічі викладачі Факультету історії, політології і міжнародних відносин ознайомили ліцеїстів зі спеціальностями факультету, а саме «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія», «Політологія», «Політологія (Національна безпека)», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Управління міжнародним бізнесом». Викладачі представлених спеціальностей Єгрешій О.І., Кобильник Р.В., Березовська-Чміль О.Б., Мадрига Т.Б. та Грушко О.Б. ознайомили учнів зі специфікою навчання, студентським дозвіллям і перспективами вибору майбутніх професій. Учасники зустрічі дізналися про можливість отримати подвійні дипломи, навчаючись одночасно в європейських університетах, взяти участь в міжнародних програмах студентської мобільності і отримати державні та міжнародні стипендії. Учні також отримали інформацію про навчальні та виробничі практики, які вони поєднають з теоретичним навчанням. Яскравим прикладом стала участь в зустрічі студентки четвертого курсу спеціальності 014 «Середня освіта (Історія)» ОР «Бакалавр», випускниці Ліцею №20 Івано-Франківської міської ради Мар’яни Перепічки, яка в даний час проходить виробничу педагогічну практику в цьому закладі загальної середньої освіти. Учні отримали інформаційні буклети про спеціальності факультету і запрошення на навчання.

Висловлюємо щиру подяку в організації зустрічі директору Скиданчуку Дмитру Михайловичу і вчителям Ліцею №20 Івано-Франківської міської ради.