Профорієнтаційний квест із здобувачами середньої освіти Крихівецького ліцею Івано-Франківської міської ради

22 березня 2024 р. в рамках профорієнтаційних заходів на факультеті історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника «Університет кар’єри для учнів» викладач кафедри історії України і методики викладання історії кандидат історичних наук, доцент Андрій Зіновійович Королько та студентки групи СОІ–32 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання) Наталія Якубів, Каріна Говзан, Богдана Кустрьо та Інна Минта відвідали Крихівецький ліцей Івано-Франківської міської ради. Тут відбулася зустріч з майбутніми абітурієнтами – випускниками цього закладу загальної середньої освіти.

Спочатку Андрій Королько у формі візуалізованої презентації ознайомив потенційних вступників про особливості вступної кампанії 2024 та відзначив, що реєстрація на НМТ відбувається на сайті УЦОЯО, а електронний кабінет вступника реєструватиметься на сайті vstup.edbo.gov.ua. Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету. Також викладач звернув увагу на структуру Факультету історії, політології і міжнародних відносин, наукові здобутки викладачів і студентів, охарактеризував особливості усіх освітніх програм на Факультеті. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію щодо навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників.

Після цього студентки третього курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» підготували пізнавальний візуалізований профорієнтаційний квест, в якому представлено «родзинки» студентського життя, показано можливість творчої самореалізації здобувачів і випускників цієї освітньої програми та засвідчено про активне і незабутнє життя студентської молоді.

Так, Інна Минта почала розповідь про навчальну діяльність студентів, змістовну розмаїтість навчальних дисциплін освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», наголосила на важливості виточення педагогічної майстерності майбутньої професії вчителя історії і громадянської освіти на різноманітних виробничих педагогічних практиках у закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти.

Каріна Говзан акцентувала увагу на громадському і студентському дозвіллі. Розкрила структуру і зміст діяльності студентських сенату та профкому Університету, розповіла учням про різносторонню діяльність молодіжного центру «Paragraph».

Наталія Якубів говорила про можливості Університету щодо реалізації програми подвійних дипломів для своїх студентів, участі здобувачів освіти у міжнародних стартапах, літніх школах і проєктах, недержавних стипендійних програмах. Студентка поділилася своїми враженнями про реалізацію стартапу «ICS (Interethnic cultural Stanislavov) Міжнаціональний культурний Станіславів», присвячений розробці мобільного додатку для організації віртуального туризму з використанням VR (віртуальної) та AR (доповненої реальності).

Емоційне і приємне завершення профорієнтаційного квесту здійснила Богдана Кустрьо, яка розповіла учням ліцею про різноманітні цікаві екскурсійні подорожі студентів до Львова, Верховини, Галича, та розповіла про незабутні враження зі студентського неформального життя, наголошуючи на тому, що це дуже цікавий період в бутті кожної молодої людини.

Висловлюємо щиру подяку директору Крихівецького ліцею Каспрук Світлані Іванівні, заступнику директора з виховної роботи Тимків Оксані Іванівні та вчителю історії Перегінцю Олександру Івановичу за сприяння у проведенні зустрічі.