Пізнавальні лекції для студентів запрошеного професора Євгена Сінкевича

Кафедра історії України і методики викладання історії періодично запрошує для проведення лекційних занять для студентів спеціальності «Середня освіта (Історія)» відомих в Україні дослідників. На наше запрошення відгукнувся доктор історичних наук, доктор габілітований, професор Євген Сінкевич, що працює професором Університету імені Яна Длугоша в м. Ченстохові (Республіка Польща) та одночасно в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького. Він має значний досвід викладацької та організаційно-методичної роботи в Україні та Польщі, був засновником і тривалий час деканом історичного факультету в Херсонському державному університеті, з яким встановив партнерські стосунки Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Професор Євген Сінкевич провів три лекції для студентів спеціальності «Середня освіта (Історія)» бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти, з них дві 1 квітня 2024 р. – для студентів-бакалаврів («Боротьба за впровадження викладання української мови в освітніх закладах на півдні України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.», 3 курс, вибіркова дисципліна «Актуальні проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст. та їх вивчення у школі»; «Наслідки Другої світової війни для повоєнного устрою в Європі», 4 курс, вибіркова дисципліна «Міжнародні відносини та геополітика другої половини ХХ – початку ХХІ ст.») та одну 2 квітня – для магістрів («Основи повоєнного устрою в Європі після Другої світової війни», 4 курс, вибіркова дисципліна «Україна в роки Другої світової війни: актуальні проблеми історії»).

Студенти мали змогу прослухати цікаві лекції з актуальних питань навчальних предметів, що вивчаються в рамках освітніх програм на кафедрі, задати питання відомому досліднику. Такі заходи є цінними для розширення кругозору студентської молоді, обміну думками, запозичення викладацького досвіду авторитетних дослідників з історії та методики її навчання, який можна використати у шкільній освіті.