Презентація книги «Крихівці – Крехівці – коріння, що воскрешає, оживляє, творить».

У неділю 20 вересня 2020 року о 17.00 годині на подвір’ї парафії Святих Кирила і Методія у Крихівцях (настоятель о. Йосафат Бойко, ВС) – під відкритим небом відбулася презентація книги «Крихівці – Крехівці – коріння, що воскрешає, оживляє, творить». Авторами цієї книги є Любов Соловка та Олег Жерноклеєв. Видавництво, що зайнялося підготовкою та друком цієї книги – це «ФОЛІАНТ». Книга, за стараннями та фінансовою підтримкою Крихівецької Сільської Ради, отримала життя і має 783 сторінки тексту з понад 900 різними цікавими фото, картами й іншими ілюстраціями…

У презентації взяли участь автори – Любов Соловка та Олег Жерноклеєв. Олег Жерноклеєв – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Любов Соловка, дружина п. Олега – історик-джерелознавець,член Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, лауреат Премії імені академіка Петра Тронька Національної спілки краєзнавців України (2020) і Літературно-мистецької премії імені Леся Мартовича (2018).

Своїми думками поділилися: Ярослава Івасів, літературний редактор книги, викладач-методист Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, а також і Марія Вуянко – завідувач відділу археології Івано-Франківського краєзнавчого музею, рецензент літопису «Крихівці/Крехівці: коріння, що воскрешає, оживляє, творить».

Голова села Мирон Гаргат поділився з присутніми моментами підготовки самої книги, її видання та друку та вручив примірники відомим людям.

Отець Йосафат для музею села Крихівці, організацією якого опікується Любов Соловка, подарував ткану ікону “Богородиці Воплочення зі святими Кирилом і Методієм” та літопис парафії святих Кирила і Методія “ЖИВА ПАРАФІЯ”.

Поміж моментами представлення і доповідей, всіх присутніх своїм співом радував Сергій Лазановський, актор Івано-Франківського драмтеатру та вихованець Ірини Батюк, студії “Star Team”.

Автори книги з такої прекрасної нагоди отримали Благословення Святійшого Отця Папи Франциска.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ книги «Крихівці-Крехівці – коріння, що воскрешає, оживляє, творить»  – ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ відбулася.