Разом з партнерами працюватимемо над проєктом «Служба волонтерів у судах»

Сьогодні, 19 червня, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда зустрівся із головою Івано-Франківського апеляційного суду Богданом Гриновецьким, головою Івано-Франківського міського суду Тарасом Антоняком та начальницею Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області Оксаною Рибак для підписання чотирьохстороннього Меморандуму про співпрацю з метою забезпечення реалізації проєкту «Служба волонтерів у судах». Присутніми були директор Навчально-наукового юридичного інституту Юрій Микитин, керівник апарату Івано-Франківського апеляційного суду Оксана Розвадовська та керівник апарату Івано-Франківського міського суду Володимир Олір.

Меморандум про співпрацю підписаний у межах реалізації Ініціативи «Модельні суди» Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice» в Івано-Франківській області.

Одним із елементів Ініціативи «Модельні суди» є створення і функціонування «Служба волонтерів у судах». На цей час такі служби функціонують у п’ятнадцяти судах дев’яти областей. Фактично проєкт ЄС «Право-Justice» є провідним щодо реформування усієї судової системи України.

За результатами комунікації з представниками проєкту ЄС «Право-Justice», Івано-Франківського апеляційного суду, Івано-Франківського міського суду, Територіального управлінням Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області досягнуто домовленості про залучення студентів Навчально-наукового юридичного інституту до реалізації цього проєкту.

Це створить додаткові можливості для наших студентів набувати організаційні та практичні навички у судовій системі, формувати вміння професійної комунікації зі сторонами судових процесів, консультування; забезпечить постійний доступ до участі у відкритих судових засіданнях та роботі апарату суду, а також професійно навчатися від менторів (суддів, працівників суду).

Участь у зазначеному проєкті розглядається також як майданчик для подальшого працевлаштування студентів.