В Академії вільної боротьби привітали бронзового призера чемпіонату Європи

Сьогодні в Академії вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина на базі Прикарпатського національного університету ректор Ігор Цепенда разом із народним депутатом України Едуардом Прощуком та партнерами привітали спортсмена Академії, студента спортивного коледжу Івана Чорногуза, який здобув третє місце у ваговій категорії 86 кг і став бронзовим призером чемпіонату Європи. Змагання відбулися в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела.

Першу сутичку спортсмен виграв у представника Італії, в 1/4 переміг спортсмена зі Швейцарії. Бронзову нагороду виборов у сутичці з представником Азербайджану.

Борець також дворазовий чемпіон України з вільної боротьби серед юніорів.

«Хочу передати слова великої вдячності усім хто дотичний до сьогоднішніх наших спортивних результатів. Перед вами будуть ще великі завдання і виклики, тому продовжуйте максимально докладати зусиль для того, щоб досягнути ще більшого рівня своєї майстерності. Ваші перемоги – це не тільки унікальна техніка і фізична сила, а головне – це сила духу, яка виховується в нашій Академії. Ми всі робимо добру справу, яка не тільки возвеличує Прикарпаття, університет, а найголовніше – Україну. Нічого немає кращого для держави, як мати видатних спортсменів, які не тільки перемагають, а які мають честь, патріотизм та гордість!», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Іван Чорногуз родом зі Снятинщини, він є вихованцем Академії боротьби імені Василя Федоришина та тренується під керівництвом заслуженого тренера України Івана Курилюка.