Програма заходів присвячених всесвітньому дню збереження ментального здоров’я

10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров’я. Зараз великою мірою стан людини залежить від низки факторів, зокрема, наскільки добре вона реалізує свої здібності, долає звичайні життєві труднощі, здатна протистояти стресам, продуктивно працювати і робити внесок у свою громаду. Якщо раніше термін «психічне здоров’я» пов’язувався з хворобами психіки, то тепер – це питання людини і світу. Наскільки людина може відчувати мир у собі і безпеку зовні. З нагоди відзначення цього дня викладачі факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника організували ряд заходів спрямованих на підтримку безпеки, не тільки фізичної, але й психологічної, соціальної.

Програма:

– У вівторок, 10.10.2023, у Прикарпатському національному університеті в ауд . 23 о 14.00 год відбудеться  відкритий інтерактивна зустріч для працівників університету «Як зберегти ментальне здоров’я у сучасному світі».  Виконавцями виступають Центр психологічної підтримки «Разом з тобою». Вступне слово Лариса
Заграй. Лектор: Мирослава Гасюк.

– Прямий ефір на телебаченні «Галичина» – програма «Позиція Галичини» (19.15 год). Центр психологічної
підтримки «Разом з тобою». Лариса Заграй. Лектор Мирослава Гасюк.

– Група психологічної підтримки для студентів «Психологічне відновлення, ресурс і засоби саморегуляції» 505, 516 аудиторії 14.00 год. Центр психологічної підтримки «Разом з тобою». Галина Федоришин. Вероніка Шкрабʼюк.

– Психоедукація студентам факультету. Викладач: Лілія Крикун.

– 1. Просвітницькі міні-лекції для громади Івано-Франківська. Мирослава Кулеша-Любінець.
2. Конкурс фотографій “Мить щастя очима студентів” для студентів факультету психології.
3. Інтерактивні заняття з промоції психічного здоров’я та інклюзії для студентів-психологів 1 курсу  факультету психології.
4. Онлайн-лекції для студентів з фахівцями у сфері охорони психічного здоров’я.

У середу, 11.11.2023, Група психологічної підтримки для студентів «Психологічне відновлення, ресурс і засоби саморегуляції» 505, 516 аудиторії 14.00 год. Центр психологічної підтримки «Разом з тобою». Надія Петрук. Вероніка Шкрабʼюк.

– Психологія «Резильєнтність як профілактика вторинної травматизації психологапрактика». Викладач: Лілія Крикун.

У четвер, 12.11. 2023, Група психологічної підтримки для студентів «Психологічне відновлення, ресурс і засоби саморегуляції» 505, 516 аудиторії 14.00 год. Центр психологічної підтримки «Разом з тобою» Надія Петрук. Вероніка Шкрабʼюк.