Лекція американського професора Джеймса Армстіда для студентів факультету історії, політології і міжнародних відносин

14 листопада у Прикарпатському національному університеті для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» факультету історії, політології і міжнародних відносин було організовано лекцію професора Воєнного коледж ВМС США Джеймса Армстіда. Модератором зустрічі виступив доцент кафедри міжнародних відносин Ігор Гурак.

В ході виступу, знаний фахівець з міжнародного права, професор Джеймс Армстід поділився своїми міркуваннями з приводу атаки ХАМАС на територію Ізраїлю, операції ЦАХАЛ на території Сектору Газа та впливу відповідних подій на російсько-українську війну. При цьому він наголосив, що під час війни міжнародне право не завжди функціонує належним чином та що під час збройних конфліктів країни часто не дотримуються правил ведення війни.

Професор Армстід також висловив припущення, що сучасні темпи розвитку Індії демонструють, що в середньостроковій перспективі вона має шанси стати одним із найвпливовіших гравців на міжнародній арені.

Відповідаючи на питання, що він думає з приводу інформації про смерть путіна, професор відповів, що ментально російський президент помер вже давно, оскільки не в змозі керуватись здоровим глуздом та ухвалює рішення, що забирають життя мільйонів людей. В той же час, професор Джеймс Армстід вважає, що фізично, на жаль, путін – живий.

Активну участь у обговорення виступу професора взяли студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Іван Козак, Нестор Большаков, Мар’яна Ходонович, Аліна Смислова та Анна Данилюк.

Такі зустрічі допомагають студентам бути реалізованими людьми та тримати фокус на суспільній користі.