Вітаємо кафедру підприємництва, торгівлі та прикладної економіки з 60-річчям!

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті з нагоди 60-річчя кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки у змішаному форматі відбулася міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво під час війни в Україні: виклики та можливості». Модератором заходу виступила завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки Надія Пилипів.

Основною темою дискусії стало обговорення ролі підприємництва, соціальної відповідальності бізнесу, внеску громадського сектору, можливостей інновацій для менеджменту, маркетингу у підтримці та розвитку підприємництва, його фінансового та облікового забезпечення в умовах війни в Україні. Конференція стала платформою для обміну знаннями і досвідом, висвітлення досягнень і викликів, адже такий діалог сприяє співпраці між різними групами стосовно важливих питань економіки. До конференції долучилися практики з різних напрямів бізнесу, а також науковці і бізнесмени з США , Франції, Польщі.

З вітальним словом виступив ректор Прикарпатського національного університету, професор Ігор Цепенда: «Вітаємо кафедру підприємництва, торгівлі та прикладної економіки з 60-річчям та учасників конференції. Сьогодні маємо можливість поспілкуватися на важливу тему для економістів, тому що на вас у такий непростий час лежить велика відповідальність. Без вироблення чіткої стратегії, механізмів того, як має функціонувати підприємство в умовах війни важко впроваджувати нові ідеї. Такі конференції формують експертну думку, яка ґрунтуються на глибокому аналізі, дозволяє розробити ту модель, яка буде сприяти покращенню економіки країни!».

«Дякую за організацію цієї конференції! Університет це є зібрання високоінтелектуальних людей, які дуже багато чого можуть дати державі та економіці. Бажаю, щоб ваші доповіді були почуті та знайшли практичне втілення у житті!», – підкреслив заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак.

«Нехай кожна думка, кожна ідея та досвід, про який сьогодні йдеться принесе користь для майбутнього країни», – зазначила завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки Надія Пилипів.

Тематичними напрямами роботи конференції були: роль жінок у підприємництві під час війни: досягнення та виклики; підприємництво та гендерна рівність: досягнення та завдання; штучний інтелект та інновації в умовах війни: можливості та обмеження; соціальний вплив підприємництва в зонах війни: досвід України; розвиток стартапів у військових зонах: виклики та інновації; внесок бізнесу в розвиток громад: соціальна відповідальність та благодійність; інноваційні підходи до логістики і постачання в торговельних підприємствах під час війни; роль громадського сектору у підтримці підприємництва під час війни; фінансове та облікове забезпечення підприємництва: сучасні реалії та перспективи; роль менеджменту і маркетингу у розвитку підприємництва: сучасні виклики та перспективи.