Наші студенти – переможці у Всеукраїнському змаганні «Монетарна політика: виклик Національного банку України університетам»

24 листопада 2023 року відбувся фінал п’ятого чемпіонату NBU University Challenge. Цьогоріч у змаганні взяли участь 24 команди, котрі представляли 22 університети України. З приємністю повідомляємо, що команда Прикарпатського національного університету стала переможцем турніру, здобула кубок Голови НБУ та дипломи І ступеня.

В фінальній частині змагання студенти нашого університету змагалася з командами, котрі представляли Національний університет “Києво-Могилянська академія” та Київську школи економіки. Щиро радіємо досягненню команди студентів спеціальності економіка (ОП Економіка та ОП Економічна кібернетика) у складі капітана Богдана Чепиги, а також Діани Вишиванюк, Одександри Дедерчук та Юлії Федоришин! Вітаємо також наукового керівника та наставника команди – кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної кібернетики економічного факультету Андрія Пілька!

Завдання конкурсу полягало в розробці та презентації власних рекомендацій для Правління НБУ щодо монетарної політики. Цього року ключове питання конкурсу було наступним: “Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни і чому?” Команді Прикарпатського національного університету вдалося запропонувати моделі проведення макроекономічного та макрофінансового аналізу і прогнозу, котрі були визнані найбільш обґрунтованими та актуальними в існуючих реаліях.

Відрадно зазначити, що представники Прикарпатського національного університету вже вдруге виграють NBU University Challenge. В 2020 році кубок Голови НБУ здобула команда студентів економістів-кібернетиків в складі Марії Вацеби, Наталії Романів, Віталія Крамара (капітан команди) під керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька.

Змагання NBU University Challenge спрямоване на наближення студентської молоді до практичної роботи комітету монетарної політики Нацбанку та процесу встановлення облікової ставки. Завдяки таким конкурсам студенти мають можливість на практиці закріпити здобуті в університеті теоретичні знання.