Вечір-портрет Квітки Цісик

Сьогодні в актовому залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся вечір-портрет присвячений творчості співачки Квітки Цісик. Організаторами заходу виступив навчально-науковий центр студентського розвитку ПНУ.

Привітала студентів та викладачів перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів: «Ми спільно проживаємо емоції, які дозволяють нам ствердитись у нашій вірі, у нашій силі, у нашому оптимізмі. Квітка Цісик – була ніжною, тендітною дівчиною, але своїми піснями вона показувала величезну енергетику, силу й оптимізм. Я вірю, що кожен із нас, хто зараз є в Україні чи далеко за її межами, має те саме відчуття свободи вільної України. Але памʼятаймо, що ми маємо кожного дня робити щось важливе для нашої України. Тому що перемога залежить не тільки від наших захисників, але й від кожного з нас».

Студентські виступи стали виразним проявом таланту та вміння наших акторів, що вразило аудиторію. Крім захоплюючої музичної композиції вокалістів кафедри виконавського мистецтва та хореографічної композиції навчально наукового центру студентського розвитку, глядачі отримали можливість насолодитися виступом ансамблю народного танцю «Дивоцвіт». Також до участі у дійстві долучилася студія «Акторко».

Вечір-портрет, присвячений творчості Квітки Цісик, є не лише нагадуванням про великий внесок цієї талановитої співачки в світову культуру, але й важливою подією для нашого університетського співтовариства. Це свідчення того, що в університеті цінують культурні цінності, підтримують та вшановують таланти. Проведення таких заходів сприяє розвитку естетичного смаку, виховує любов до мистецтва, а також сприяє формуванню культурної та історичної свідомості.