ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови

9-10 лютого 2024 відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови, в якій взяли участь школярі з різних ОТГ Івано-Франківської області. До складу журі залучено науковців та викладачів французької філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – доцента Андрія Біласа (Andriy Bilas) як голову журі, доцента Мар’яну Ковбанюк і старшого викладача Ольгу Скарбек (Ольга Скарбек).

Під егідою лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО олімпіада відбувалася згідно з встановленими та затвердженими нормами й рекомендаціями щодо подібних заходів. Під час повітряної тривоги учасникам олімпіади забезпечено комфортні умови, що дало змогу кваліфіковано продовжити процес олімпіади в укритті.

Учасники олімпіади змагалися за першість через комплексну систему завдань, спрямованих на перевірку мовних та мовленнєвих компетентностей: «Читання», «Аудіювання», «Творча письмова робота», «Усне мовлення».

Олімпіада відбулася на високому рівні у професійній атмосфері, чим завдячуємо зокрема методистці Івано-Франківського ОІППО Іванні Богоніс (Ivanna Bogonis).

Щиро вітаємо переможців та усіх учасників олімпіади.

Опісля олімпіади учасники мали змогу взяти участь у профорієнтаційному заході, де дізналися про перспективи вивчення іноземних мов, про можливість безкоштовної, але якісної та фахової підготовки до НМТ, про те, що пропонує сучасний ринок фахівцю філологу або перекладачу після закінчення різних рівнів освіти у Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника. Жвава дискусія свідчить про інтерес та зацікавленість школярів у професійних планах на найближче майбутнє. Запрошуємо майбутніх абітурієнтів до поглибленого вивчення французької мови на базі Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника.