Краєзнавчо-мистецька експедиція викладачів та студентів

Представники професорсько-викладацького і студентського складу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника здійснили краєзнавчо-мистецьку експедицію по відомих місцях Галичини. Зокрема, у поїздці взяли участь учасники та постановники опери «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського, яку було представлено минулого року у співпраці з симфонічним оркестром Івано-Франківської філармонії ім. Іри Маланюк.

Під керівництвом директора Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету Володимира Федорака та голови Первинної профспілкової організації, голови профспілкового комітету ПНУ, професора Василя Климончука викладачі та студенти провели зустріч з учнями Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла.

Учні ліцею отримали корисну інформацію щодо можливостей вступу на різні спеціальності факультету історії, політології і міжнародних відносин та Навчально-наукового інституту мистецтв.

Викладачі та студенти ПНУ детально розказали про особливості освітніх програм, вимоги до складання творчих випробувань.

Під час зустрічі наші студенти навіть виконали декілька музичних композицій.

Також студенти та викладачі відвідали перлину сакральної архітектури України та світу – Церкву Зішестя Святого Духа у місті Рогатин, яка є найстарішою збереженою в Україні дерев’яною церквою, пам’яткою народної архітектури та монументального мистецтва національного значення, що в 2013 році була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО.

Продовженням краєзнавчо-мистецької експедиції стала зустріч з генеральним директором Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, народним артистом України Василем Вовкуном та екскурсія театром.

Також викладачі та студенти мали змогу послухати оперу Джузеппе Верді «Набукко», в якій партію Захарії виконував випускник Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Дутчак.

«Вважаю, що такі заходи дають колосальний ефект синергії. Це – всебічне змістовне виховання української молоді, її духовний та патріотичний гарт», ‒ вважає Володимир Федорак.

Учасники поїздки щиро дякують ректорату та профкому університету, дирекції музею мистецтв Прикарпаття і Львівської Національної опери за сприяння в реалізації цього важливого заходу.